Προιόντα: 0 - Αξία: 0,00 €

Αναλυτικές πληροφορίες είδους:

Ονομασία
ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΡΚΙΝ ΒΕΡΜΙΟΥ

Μονάδα Μέτρησης
Κιλά

Τιμή Μονάδος
1,78 €

~ 4-5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΟ


Περιγραφή: H προέλευση του μήλου είναι άγνωστη, αλλά καλλιεργείται από τα προϊστορικά χρόνια και σήμερα υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Η πιο διαδεδομένη ποικιλία είναι τα κόκκινα μήλα, που ονομάζονται στάρκιν. Είναι ένα από τα τρία πιο διαδεδομένα είδη που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο.

Χρήση: Ωμό σαν φρούτο με τη φλούδα του, ή και καθαρισμένο σκέτο και σε φρουτοσαλάτες. Χρησιμοποιείται επίσης και στη ζαχαροπλαστική. Γίνεται εξαιρετική πίτα και γλύκισμα. Χρησιμοποιείται επίσης και σε γκουρμέ πιάτα μαζί με κρέας.

Θρεπτική Αξία - Ιδιότητες: Τα μήλα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και K, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως η κερκετίνη και οι κατεχίνες (βρίσκονται στο φλοιό). Είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Πρέπει να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί πολύ καλά. H φλούδα του μήλου περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.Eνα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 60 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.Περιέχει μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τα οστά και προστατεύουν από την οστεοπόρωση.Bοηθά στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς .Προστατεύει από τη νόσο Aλτσχάιμερ, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει.Eχει αντικαρκινική δράση.Bοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων.Tονώνει, τόσο το μυϊκό όσο και το νευρικό σύστημα.